Print Friendly, PDF & Email

Сьогодні, 6 серпня, в Управління ДСНС у Закарпатській області презентовано сучасний снігохід «Yamaha», який був закуплений у рамках обласної Програми «Забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території закарпатської області на 2021-2023 роки».

Коментуючи подію на своїй сторінці у Facebook, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров повідомив, що для нього стало надзвичайно неприємним відкриттям, що у розпорядженні нашого аварійно-рятувального загону не має жодного снігоходу, в той час, як у справі порятунку людей в зимовий період важлива кожна година!

 

💬 «Щозими десятки туристів та лижників губляться в Карпатських горах. На жаль, трапляються і летальні випадки. Гірські рятувальники героїчно, в екстремальних умовах, борються за життя кожного заблукалого, часто по пояс у снігу, долаючи пішки величезні відстані. Тому висловлюю вдячність обласним депутатам, які підтримали ініціативу виділення коштів на закупівлю сучасного снігоходу із необхідним обладнанням, який відтепер базуватиметься на Рахівщині і на тому ж Драгобраті, де взимку найбільш напружена ситуація, наші рятувальники стануть значно мобільнішими», – зазначив голова обласної ради.