Роман Сарай: «Ми відчуваємо підтримку США у багатьох галузях: освіті, охорони здоров’я, сільському господарстві та транспорті»

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email
Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай разом із головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою сьогодні зустрічалися з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.
 
☝️ Керівниця американської дипломатичної місії в Україні відвідала Закарпаття вперше із 2022 року – часу призначення її на цю посаду. Голова Закарпатської обласної ради подякував пану Послу за всебічну підтримку України, яку здійснює США під час війни з росією, за консолідацію зусиль усього міжнародного товариства у боротьбі за збереження суверенітету та територіальної цілісності України, за відстоювання процесів демократії, прав людини та допомогу в становленні сильного громадянського суспільства.
 
👌 «Вторгнення Росії в Україну завдало шкоди значній частині критичної інфраструктури нашої країни, – відзначив Роман Сарай. – Завдячуючи американському уряду, який виділив майже 1 мільярд доларів США у проведення ремонтних робіт, покращення та модернізацію енергетичної інфраструктури України, тепло та електроенергія є у домівках українців, у лікарнях, школах та на підприємствах. Ми відчуваємо підтримку США у багатьох інших галузях: освіті, охорони здоров’я, сільському господарстві та транспорті».
 
👉 Роман Сарай та Віктор Микита обговорили з Бріджит Енн Брінк також низку важливих питань щодо регіонального розвитку Закарпаття. Американський уряд посередництвом Агентства з міжнародного розвитку (USAID) допомагає в реалізації низки проєктів із розробки стратегій місцевих громад та просторового планування територій.
 
🤝 «Перед нами стоїть важливе завдання — відповідати вимогам, які стоять перед Україною як перед кандидатом на членство в ЄС, зокрема у питаннях регіональної політики, – заявив під час зустрічі голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай. – І в тому числі – у підвищенні інституційної спроможності громад. І ми щиро вдячні американському народу за допомогу, за все, що робите для нас. Українці цінують усе це і пам’ятатимуть – хто насправді у скрутний для нашої країни час простягнув нам руку допомоги».