Закарпаття відвідала делегація з німецького округу Оффенбах

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email
Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай зустрівся з представниками округу Оффенбах. Разом із головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою та головою Берегівської ОТГ Золтаном Бабяком знайомили німецьку делегацію із Закарпаттям: економічним та туристичним потенціалом, історією нашого краю та шукали можливості для взаємовигідної співпраці.
 
☝️ «Україна з перших днів війни з росією відчуває величезну підтримку від Німеччини – гуманітарну, фінансову та військову, – відзначив під час зустрічі Роман сарай. – Ця допомога дозволила нашій країні не лише вистояти, але й гідно протидіяти ворогу. Ми вдячні німецькому народу, цінуємо цю підтримку й намагатимемось й надалі розвивати стосунки – як на рівні держави, так і між нашими регіонами та громадами. Закарпаття має гарний досвід транскордонного співробітництва. На рівні області та територіальних громад заключено понад 300 угод про співпрацю. На цьому не зупиняємось, й надалі шукаємо нові можливості, нових партнерів, нові проєкти. Сподіваюсь на співпрацю з округом Оффенбах і в рамках грантової програми Interreg Next Україна – Європа. Це можуть бути як інфраструктурні проєкти, так і, наприклад, туристичні. Зокрема, в питанні збереження та реставрації палацу Шенборну, що розташований у Чинадієві».
 
🤝 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай привітав Олівера Квіллінга, окружного адміністратора Оффенбаха, та голову Берегівської ОТГ Золтана Бабяка з укладанням сьогодні двосторонньої угоди про співпрацю та побажав, щоб Берегово та Оффенбах змогли реалізувати усе заплановане – в освіті, культурі, науці, а також утилізації відходів.