Аеропорт, черги та бар’єрні огородження: засідала профільна комісія облради

Print Friendly, PDF & Email

Ці та ряд інших питань розглянули члени комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій облради під головуванням Євгена Плавайка.

Комісія, зокрема, заслухала звіт директора Закарпатського  обласного КП «Міжнародний аеропорт Ужгород» Олега Коцюби про господарську та економічну діяльність комунального підприємства, використання виділених коштів, аналіз рентабельності аеропорту, а також заходи щодо заходів з підвищення ефективності його роботи.

Керівник установи, зокрема поінформував, що підприємству виділено 43 млн грн на облаштування паркувальних місць для літаків та  82 млн грн — на монтаж нової світлосигнальної системи. Щодо останніх робіт — тривають роботи, закуплено все обладнання. Здача в експлуатацію вже облаштованої смуги планується у липні 2022 року. Також аеропорт очікує з Борисполя партію переданої рішенням Кабміну техніки для обслуговування аеропорту.

Комісія рекомендувала пропонувати на сесії облради 23 грудня затвердити звіт директора аеропорту.

Депутати також розглянули і подискутували про проект звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності розв’язання на державному рівні проблеми черг вантажного автотранспорту перед міжнародними автомобільними пунктами пропуску. І хоча ініціатор звернення депутат Юдіта Петеї попросила зняти його з порядку денного, комісія наголосила на важливості цієї проблеми і на потребі скликання комісії з представників структур, дотичних до проблеми з метою наведення ладу перед пунктами пропуску.

Депутати також пропонували до прийняття колегами у сесійній залі звернення до Уряду щодо дорожніх бар’єрних огороджень або так званих відбійників з тим, аби змінити спосіб їх облаштування на більш безпечний для водіїв.

Присутній на комісії перший заступник голови облради Андрій Шекета також наголосив на важливості включення до порядку денного чергової сесії звернення облради  щодо включення потенційного пункту пропуску Яблунівка-Ремете, що знаходиться у межах Вишківської ТГ Хустського району до українсько-румунської міжурядової угоди. Цей КПП не потребує будівництва мосту, стане одним із пунктів пропуску на найдовшому на території області українсько-румунському кордону та відкриє швидкий коридор до Румунії через проект Мале карпатське коло.

Відтак Андрій Шекета на прохання комісії ознайомив її учасників з іншими, непрофільними питаннями, що виносяться на порядок денний сесії 23 грудня.

У засіданні також взяли участь члени комісії Іван Дуран, Георгій Горват, Іван Галамбіца та Йосип Фізеші.

Пресслужба Закарпатської облради