Якщо ви бажаєте стати резервістом або бійцеми територіальної оборони

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email

На Закарпатті кадровим формуванням займається 101-ша окрема бригада територіальної оборони (101 ОБрТрО, в/ч А7029). Бригада перебуває у складі оперативного командування «Захід». У кожному районі області є 7 окремих батальйонів тероборони, набір до яких розпочався з 1 січня 2022 року

У завдання тероборони входить посилення охорони та оборони державного кордону, забезпечення роботи органів державної влади, проведення підготовки населення до оборони України, надання допомоги населенню в разі виникнення надзвичайних ситуацій, участь в інформаційних заходах протидії впливу агресора та ряд інших завдань передбачених законом.

Для чоловіків та жінок, які не мають досвіду військової служби, пропонується спочатку укласти контракт в територіальної обороні, де пройти загальновійськову підготовку. В подальшому ви можете бути залучені на навчальні збори резервістів до бойової бригади з наступним укладанням відповідного контракту.

Стан здоров’я кандидата має бути задовільний, а висновок лікарів — придатний до проходження військової служби. Існують і вікові обмеження. Вища межа — не старше 55 років. Щодо офіцерів — не старше 57 років, щоб до 60-ти років кандидати могли пройти службу за контрактом.

Бажаючих вступити до лав тероборони або стати резервістом, прохання звертатися до Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою:

м. Ужгород, вул. Бородіна, 22
тел.: (0312) 67-20-67
e-mail: zkovk@post.mil.gov.ua

Пресслужба Закарпатської обласної ради